POZOR, pro expresní vyřízení objednávky vybírejte skladové zboží. Děkujeme

GRIZLY Fazole Adzuki - červená 1000 g

Kód: GR-2208
139 Kč 139 Kč / 1000 g
Skladem u dodavatele
Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky tmavě červené až hnědé barvy, které mají na jedné straně typickou bílou čárku. Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRIZLY Fazole Adzuki 1000 g. Administrativní zařazení:  Luštěnina Složení:  Fazole Adzuki 100%  Země původu : Čína Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody:  Adzuki (někdy psáno i azuki) jsou malé podlouhlé fazolky, rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Mají svůj původ ve Střední a Východní Asii.   U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí:  bílé drobné  a  velké jumbo ,  černé ,  černé oko ,  červené  kidney,  adzuki ,  pinto ,  mungo  (vigna zlatá) a další. Použití:     Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki  jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem   medvědím blogu.  Zajímavé  recepty   a nápady také naleznete v našem magazínu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Import Grizly
EAN: 8595678400822

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola